به گزارش مشرق، هدفمندسازی یارانه در تاریخ 27 آذر 89 توسط دولت گذشته آغاز شد و اکنون حدود چهار سال است که مردم در قبال افزایش قیمت حاملهای انرژی، از دولت یارانه نقدی دریافت میکنند.دولت یازدهم نیز پس از روی کار آمدن بر اساس قانون به تعهد خود مبنی بر پرداخت این مبلغ وفادار ماند اما مشکلات اقتصادی دولت برای تأمین منابع مورد نیاز باعث شد که مجلس شورای اسلامی حذف گروههای پردرآمد از فهرست یارانه بگیران را تصویب کند.
این مساله در شرایطی تصویب شد که دولت یک بار از مردم خواسته بود که داوطلبانه از دریافت این مبلغ انصراف دهند اما دریافت همین مبلغ ناچیز در این چند سال سبب شد که همه گروههای درآمدی دریافت این مبلغ را حق خود دانسته و از فراخوان دولت یازدهم استقبال نکردند.به همین خاطر نمایندگان مجلس با تصویب تبصره 20 قانون بودجه سال 94 به یاری دولت آمدند تا خانواردهای پردرآمد از فهرست یارانه بگیران حذف شوند که طبق اطلاع رسانی دولت تا کنون یارانه بیش از 3 میلیون نفر از شش میلیون نفری که باید حذف می شدند، حذف شد.
اما شواهد نشان میدهد اقدام دولت برای حذف یارانه تنها شامل حال پردرآمدها نشده و برخی کم درآمدها و قشر متوسط هم به این جرگه اضافه شدند.
مجلس در قالب قانون بودجه امسال اجازه حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را به دولت داده و دولت هم به جای اعلام شفاف ملاکهای حذف یارانه نقدی، اختیار قانونیاش را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سپرده است. با گذشت چندماه برخلاف وعده وزیر کار هیچ مقامی حاضر به اعلام شاخصهای تعیین شده برای حذف یارانه نقدی نیست اما یارانه برخی شهروندان را به اشتباه حذف کردهاند که شامل حال برخی کارگران هم شده است.
یک بازنشسته تأمین اجتماعی با گلایه از حذف یارانهاش میگوید: دولت مدعی حمایت از بازنشستگان است اما در عمل چنین نیست. درآمد ماهیانه من 1 میلیون تومان است و شغل دیگری هم ندارم. حتی به اسم خودم نه زمین دارم و نه خانه و سفر خارجی دارم. بارها شنیده ایم که وزارت کار شعار حمایت از قشر بازنشسته را میدهد،یارانه من و خانواده ام از چندین ماه قبل حذف شده است، با وجود اینکه کتباً اعتراض کردهایم و در سایت هم ثبت کردیم اما هنوز یارانه وصل نشده است.
بنابراین گزارش، مسئولان جامعه کارگری هم پیشتر نامهای به وزارت کار نوشتند و از حذف یارانه برخی کارگران نیازمند گله کردند که ظاهراً یارانه برخی مجدد برقرار شده است.
در تازه ترین بررسی ها پی بردیم که صرفاً مالکیت یک آپارتمان معیار حذف یارانه نقدی شده است حتی اگر مالک آن یک کارگر ساده حداقل حقوق بگیر و متراژ آپارتمانش زیر 50 متر باشد.
یکی از کارگران در این خصوص گفته است، من یک خانه 47 متری دارم، یارانه ام از دوماه قبل قطع شده است.جواب اعتراضم بر خلاف آنچه دولت میگوید یک ماهه می دهد، بدون پاسخ مانده است و خبری از آن نیست.
یک کارمند دولت هم به خبرنگار تسنیم گفته است که تنها به دلیل مالکیت یک آپارتمان 50 متری و بدون هیچ دارایی دیگر حتی خودرو، یارانه اش حذف شده است.